Bibliotheek – Zuyd Hogeschool

  • 14003_rust_iStock_000018682231

De bibliotheek van de locatie Heerlen krijgt een nieuwe vloerafwerking. Dit biedt aanleiding om ook de inrichting van de bibliotheek te updaten. Deze update is gericht op het creëren van een studielandschap voor de studenten. 

Het Nieuwe Onderwijs
De bibliotheek verandert in een studielandschap waar studenten op diverse manieren kunnen werken, ‘Het Nieuwe Onderwijs’, op activiteiten gericht. Dus een diversiteit aan studiewerkplekken, in kleine en in grote groepen. Studenten kunnen zelf hun manier van werken kiezen, de inrichting moet hiervoor flexibel genoeg zijn. Een aantal vaste PC’s faciliteren de behoefte van studenten, maar verder zijn er voorzieningen om te werken met laptops. Grote schermen zorgen ervoor dat groepen studenten samen kunnen meekijken en werken op een laptop, maar ook een webinar kunnen volgen. Banken met hoge ruggen zorgen voor geborgenheid, de lage ruggen zorgen er weer voor dat grotere groepen kunnen meekijken. Lichte krukken kunnen erbij gepakt worden en eventueel worden verrijdbare tafels aangeschoven. 

Projectdata: 
Opdrachtgever: Zuyd Hogeschool, locatie Heerlen
Functie: studielandschap / leerwerkplekken en bibliotheek
Omvang: 1360 m² GBO
In gebruik genomen in september 2015