Kennis & Informatiecentrum, Zuyd Hogeschool

  • 1309_VF_Zuyd HS_Kennis en Infocentrum_05
  • 1309_VF_Zuyd HS_Kennis en Infocentrum_06
  • 1309_VF_Zuyd HS_Kennis en Infocentrum_02
  • 1309_VF_Zuyd HS_Kennis en Infocentrum_04
  • 1309_VF_Zuyd HS_Kennis en Infocentrum_03
  • 1309 Kennis infocentrum_DO_01_bovenaanzicht 2

Het Kennis- en Informatiecentrum van de Zuyd Hogeschool helpt (externe) bezoekers met hun vragen. Dit kunnen vragen zijn over het cursus- en trainingsaanbod of over mogelijkheden om (bedrijfs)vragen te laten oplossen. Afhankelijk van de vraag, wordt direct antwoord gegeven of wordt naar de juiste persoon binnen de hogeschool gezocht die de vraag kan beantwoorden. (bron: http://www.zuyd.nl/voorbedrijven/over-het-kennis–en-informatiecentrum).

Voorheen zat dit centrum op de bovenste verdieping van Bouwdeel C. Dit  was voor bezoekers lastig te vinden. Het centrum had geen exposure naar de centrale hal. De ruimte van de voormalige repro op de begane grond is beter geschikt voor het Kennis- en Informatiecentrum.

In het mijn ontwerp worden de wensen van de gebruikers samengebracht. De ruimte is smal en lang. Het programma van eisen moet zorgvuldig ingepast worden. Naast een ontvangstplek wenst men een vergaderplek en zeven werkplekken. De sfeer die de gebruiker voor ogen heeft is een warme, huiselijke sfeer. In een eigen studie zijn de gekozen materialen hout op de vloer, warme (rode) tonen op de wanden, lampenkappen als sfeerverlichting, een huiselijke boekenkast en herkenbare beelden als kunst aan de wand.

Hiernaast zijn er een aantal functionele wensen:
– prettige akoestiek in de ruimte;
– het tonen van brochures aan de klanten;
– exposure in de grote centrale hal.

Vanuit het facilitair bedrijf worden eisen gesteld aan Arbo-zaken, budgetten en onderhoudsaspecten. Vanuit de visie van de architect van het gebouw (AGS) ligt een kleurenschema vast: tonen van paars met eventuele accenten van oranje.

 Na overleg met de gebruiker is gekozen voor een oplossing waarbij wordt voldaan aan de vraag van 7 werkplekken. Een afgesloten vergaderruimte is niet haalbaar, i.v.m. de beperkte ruimte en het toelaten van maximaal daglicht. Diverse akoestische maatregelen zullen ervoor zorgen dat er minimaal overlast is van elkaar. Het ontvangst wordt geregeld door middel van een barmeubel, dat direct dienst doet als overlegplek. De kleurstelling wordt overal doorgezet: toon in toon paars zorgt voor een warme en professionele uitstraling.

Projectdata:
Opdrachtgever: Zuyd Hogeschool

Omvang: 88 m² GBO
Opening: 25 maart 2014
Fotografie door VisusFoto