Interieurontwerp stadhuis Weert

  • De raadzaal verandert in tonen blauw
  • Stadhuis Weert_fotografie Thea van den Heuvel
  • Stadhuis Weert_fotografie Thea van den Heuvel_ (12)
  • Stadhuis Weert_fotografie Thea van den Heuvel_ (6)
  • Stadhuis Weert_fotografie Thea van den Heuvel_ (5)
  • Stadhuis Weert_fotografie Thea van den Heuvel_ (4)
  • Stadhuis Weert_fotografie Thea van den Heuvel_ (2)
  • Stadhuis Weert_fotografie Thea van den Heuvel_ (1)
  • Stadhuis Weert_fotografie Thea van den Heuvel_ (13)
  • Stadhuis Weert_fotografie Thea van den Heuvel_ (10)
  • Stadhuis Weert_fotografie Thea van den Heuvel_ (11)
  • Stadhuis Weert_fotografie Thea van den Heuvel_ (8)
  • Stadhuis Weert_fotografie Thea van den Heuvel (15)

Afgelopen zomer is het stadhuis Weert geopend. Vanaf dat moment werken er honderden mensen in een nieuwe ruime, lichte, open werkomgeving. De burger kan er terecht voor al haar vragen. En het gebouw leent zich uitstekend om stadse activiteiten te huisvesten. Het lijkt mij een feest om in dit mooie lichte gebouw te mogen werken!

Transparant totaalontwerp
Afgelopen jaren heeft Inbo het plan voor het gebouw in de stad gemaakt, daarna een ontwerp voor het casco en vanaf voorjaar 2010 ben ikzelf betrokken bij het interieurontwerp. De gemeente Weert wilde volgens een nieuw werkplekkenconcept werken: heel open en op activiteiten gericht. Daarnaast is het een plezierige werkomgeving geworden: warm en herkenbaar voor iedereen.

Het interieurconcept is zeer open, een minimaal aantal binnenwanden is van glas. Alle verdiepingen zijn zeer transparant, daardoor valt er ook heel veel licht in het gebouw. Dit wordt versterkt door de vide in het hart van het gebouw. Hieromheen zijn de looproutes, op de koppen bevinden zich de algemene plekken: de domeintafels, de bibliotheek en de lounge. Hier treffen de werknemers elkaar.

De raadzaal is de parel van het gebouw. Hier is een mooi tapijt ontworpen met een abstracte weergave van de kaart van Weert. Dit tapijt komt in een andere kleurstelling bij de domeinplekken weer terug. Er zijn vele Weerste elementen in het ontwerp verwerkt: afbeeldingen van het groene landschap, van de historie en van de toekomstvisie van de Weerste kinderen. Op deze manier is het stadhuis niet alleen een werkplek voor de werknemers van de gemeente, maar ook een plek waar de burger graag komt voor informatie en andere activiteiten.

In januari 2014 hebben we de medewerkers en de pers rondgeleid in het Stadhuis. http://youtu.be/yTGPQDGxauY

Projectdata:
Ik heb dit ontwerp gemaakt tijdens mijn dienstverband bij Inbo
Fotografie door Thea van den Heuvel/DAPh 

Opdrachtgever: Inbo / Gemeente Weert
Omvang: 10.150 m2 BVO
Opening: 27 juni 2014