Tuinkamer Agnus Dei kerk in Waalre

  • Zicht achterin_huidig beeld
  • Zicht achterin_schetsontwerp
  • Zicht op de haard_huidig
  • Zicht op haard_schetsontwerp
  • plattegrond tuinkamer

 

De Agnus Dei kerk in Waalre is een levendige kerkgemeenschap waar veel verschillende gebruikers elkaar ontmoeten. De kerk ligt in een mooie groene omgeving. Het kerkgebouw is een fraai metselwerkgebouw. Dit metselwerk loopt door in het interieur. De overige afwerking is veelal van hout. Het gebouw heeft een sobere, maar duurzame afwerking. Het is hiermee een dierbaar gebouw voor de gebruikers.

De tuinkamer wordt ook door verschillende uiteenlopende doelgroepen gebruikt: de jongeren, de ouderen, de Voedselbank, maar ook het koor en de pastoraal werkers. De huidige ruimte is hier niet geschikt voor. De uitstraling en sfeer mag anders: moderner, frisser en kleurrijker.

Met dit gegeven heb ik een ontwerp gemaakt en gepresenteerd aan alle gebruikers. Het ontwerp is gericht op het thema ‘tuinkamer’: fris, groen, warm, licht en natuurlijke elementen. 

Projectdata:

Opdrachtgever: Agnus Dei gemeente
Functie: bijeenkomstruimte met diverse gebruikers
Omvang: 70 m² GBO
Werkzaamheden: Schetsontwerp, Definitief Ontwerp, Esthetische begeleiding tijdens uitvoering
In gebruik genomen: 1 september 2016