Bedrijfsbureau faculteit Bèta, Zuyd Hogeschool

  • Zuyd Hogeschool_Beta_VF_bedrijfsbureau balie
  • Zuyd Hogeschool_Beta_VF_bedrijfsbureau inform overleg 2
  • Zuyd Hogeschool_Beta_VF_bedrijfsbureau inform overleg 1
  • Zuyd Hogeschool_Beta_VF_bedrijfsbureau werkomgeving
  • Zuyd Hogeschool_Beta_VF_bedrijfsbureau vergader
  • Zuyd Hogeschool_Beta_VF_bedrijfsbureau overlegplek
  • Zuyd Hogeschool_Beta_VF_bedrijfsbureau OLC
  • 13012_DO_Beta B1_overzicht
  • 13012_DO_Beta_overzicht

De eerste fase van de herinrichting van de faculteit Bèta Science & Technology bestaat uit drie onderdelen.
Het ontvangst van de faculteit heeft een nieuw gezicht gekregen, intern en extern gericht. Dit gezicht is gerealiseerd op de B1 vleugel, grenzend aan bouwdeel C. Het ontvangst wordt bemand het Bedrijfsbureau van de faculteit. Het ligt dan voor de hand dat de medewerkers van het Bedrijfsbureau hier ook hun nieuwe werkplek hebben gekregen.
Daarnaast stond in dit gebied een algemene vergaderkamer voor het College, maar ook voor de gehele Zuyd Hogeschool, gepland. Deze is aangevuld met een compact en representatief studielandschap welke ook dient als wachtruimte voor (externe) bezoekers.
De faculteit vindt het erg belangrijk dat haar studenten een ruimte krijgen waar ze individueel en gezamenlijk (bijvoorbeeld in projectverband) kunnen werken. Daarom is er in de de A0 vleugel leerwerkplekken ontworpen. In dit studielandschap is ruimte  voor concentratie, overleg en ontspanning. De docent is er welkom en er kunnen gezamenlijke contactmomenten zijn. De ruimte is flexibel en overzichtelijk. De studenten moeten zich er thuis voelen.

Werk in uitvoering…

 

Projectdata: 
Opdrachtgever: Zuyd Hogeschool, locatie Heerlen
Functie: ontvangst van de faculteit en werkplekken
Omvang: 807 m² GBO 
Status: oplevering 22 augustus 2014
Fotografie door VisusFoto

Een duurzaam ontwerp
Het bedrijfsbureau met ontvangst voor de faculteit Het ontwerp voor de faculteit Bèta is er op gericht om een rustige sfeervolle werk- en leeromgeving te creëren. Het Leitmotiv, de raison d’être voor Faculteit Bèta is: ‘Transitie naar een duurzame leefomgeving’. Het ontwerp richt zich dan ook op deze duurzame omgeving.

In de werkomgeving uit zich dit voornamelijk in het ontwerpen van een flexibel werkplekkenconcept, gericht op activiteit. De inrichting voegt zich naar de werkactiviteiten van de medewerkers en blijft flexibel richting de toekomst. Het ontvangst van de faculteit is open en bevindt zich in de looplijn vanaf de trap. De medewerkers van het Bedrijfsbureau ontvangen hier de docenten, studenten en externe bezoekers en helpen hen verder.

De materialisering is ook gekozen met het oog op duurzaamheid. Voorbeelden zijn de keuze voor bamboe als snelgroeiend gewas wordt gebruikt voor de afwerkingen en het tapijt dat bewust is gekozen om de duurzame productieprocessen.

Brede visie op de locatie Nieuw Eyckholt: licht, zicht en kleur
De huidige centrale ontmoetingspleintjes zijn de meest sombere plekken in het gebouw. Mijn brede visie op de vleugels van het locatie Nieuw Eyckholt is gericht op het brengen van meer licht en contact met buiten in het gebouw. De zone aan de buitengevels biedt ruimte aan een meer gesloten programma. Deze zone kan (flexibel) verkaveld worden. De ruimte in de oksels en aan de binnen gebieden worden ingevuld met een open programma, zoals open werkplekken, leerwerkplekken en ontmoetingsruimte.

De gebouwen hebben ieder hun eigen kleurstelling, bepaald door de architect van de locatie Nieuw Eyckholt: AGS. Deze kleur kan op diverse manieren in het ontwerp worden toegepast.