Blog

Drie jaar Wonderful day design


Met wat ongeloof besefte ik een aantal maanden geleden dat ik al weer drie (3!) jaar als zelfstandig ondernemer mijn eigen architectenbureau heb. Hoe cliché het ook is, de tijd vliegt! Vakinhoudelijke en persoonlijke groei, het was er allemaal.
Ik hoor graag hoe jij mijn bedrijf ervaren hebt, als je suggesties hebt, of wellicht geïnspireerd geraakt bent door één van mijn projecten!

What’s in the name: ‘starter’?
Volgens de belastingdienst ben je na drie jaar starter af, want dan stopt immers de startersaftrek. Anderen hebben het over vijf jaar, omdat je dan pas de groei van je bedrijf kunt laten zien. In de VS moet je minimaal eenmaal failliet verklaard zijn…. nou, dat laatste gaat hem niet worden. Ik geloof wel in de middenweg: vijf jaar. Dus de vraag die mij de laatste tijd bezig houdt: hoe ga ik de komende jaren aan het werk, wat vind ik belangrijk, waar ligt mijn ambitie?

Groei: inhoudelijk en persoonlijk
Mijn eerste jaar ging als een trein: vakinhoudelijke groei, groei in ondernemerschap, groei in omzet. De jaren daarna groeide het door, met veel hollen en weer abrupt stilstaan. Omzetgroei valt dan soms tegen, met name als grote projecten halverwege het jaar, zo net voor de beruchte bouwvak, stil komen te staan. Maar dat geeft dan weer ruimte voor persoonlijke groei. Want dat je jezelf en je (on)mogelijkheden in deze jaren tegenkomt, dat zal iedereen duidelijk zijn. Ik ben blij met het realiteitsbesef van mezelf en de mensen om me heen. Zodat ik op dat moment ook die persoonlijke groei kon aangrijpen.

De afgelopen jaren heb ik mooie projecten gerealiseerd, van klein tot groot, van intensieve samenwerking tot vanzelfsprekende begeleiding, van gevoelig en kleinschalig tot zakelijk en projectmatig. Het zijn allemaal projecten waar ik stuk voor stuk heel trots op ben!

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply