Blog

En ook als het dan even tegen zit, schijnt er ergens wel weer de zon ….

Architecten selecties … onder architecten en opdrachtgevers wordt er al veel over geschreven en al veel over gezegd. Procedures, veel tijd investeren en wat zijn uiteindelijk je kansen en hoe kun je deze nog beïnvloeden? ‘Dichtbij jezelf blijven’ is mijn overtuiging hierin.

Als je bij een groot bureau al honderden van zeer dichtbij hebt meegemaakt, met een positief en maar vaker negatief resultaat, dan denk je dat je er wel tegen op gewassen bent  …. Maar als je het dan zelf met je eigen architectenbureau eraan mee doet en helaas niet de gelukkige ‘gegunde partij’ bent, dan is het opeens wel een ander verhaal …

Uitgenodigd worden

Heel trots en blij was ik twee maanden geleden toen ik mocht meedingen naar maar liefst twee grote opdrachten die de komende jaren voor veel en vooral uitdagend werk zouden zorgen. Voor een opdrachtgever waar ik jaren met veel plezier en naar tevredenheid voor werk. Dit gaf blijk van het vertrouwen in mij en in mijn werk.

Ik ging hard aan het werk, zocht de partijen bij elkaar die mij zouden kunnen aanvullen, berekende een scherpe offerte en werkte aan een passend verhaal bij beide opgaves. De presentaties werden gegeven en dan is het in spanning afwachten … totdat je de e-mails (!) ontvangt waarin staat dat je niet de gegadigde bent … Een maand werk en inspanning, huppakee, de prullenbak in met twee e-mailtjes … Zo gaat dat dan.

Dichtbij jezelf blijven

Bijzonder om te ervaren hoe je dan als ondernemer en architect jezelf weer terug moet vinden, geholpen door gesprekken met mensen dichtbij, door anekdotes van anderen. Maar ook vooral door een kritische blik naar jezelf. Wat ging er nu eigenlijk mis? Net op het juiste moment niet de juiste dingen zeggen? Wel iets bedoelen, maar net niet het verhaal erom heen klaar hebben? En helaas net niet die flitsende presentatie die die ander wel had …?

Gewoon in de basis willen ontwerpen, willen maken en bouwen voor deze specifiek gebruiker; ik ben bij mezelf gebleven, maar heb dit misschien niet met de juiste woorden weten over te brengen. Of zocht deze opdrachtgever gewoon toch iets anders.

De financiële opbrengsten van deze maand hard werken, zijn mager. Ik kan er niemand een factuur voor sturen. Maar de persoonlijke leermomenten zijn enorm! En nu is het aan mij om hier mee aan de slag te gaan om dit aan te pakken en ervoor te zorgen dat ik bij een volgende kans wel op de juiste momenten de juiste dingen zeg. En dat ‘het bij mezelf blijven’ uiteindelijk wel wordt beloond.

En de zon die weer schijnt

Tijdens deze leermomenten van afgelopen weken kreeg ik een email van een opdrachtgever waarvan ik wel de pitch won een aantal maanden geleden. Deze opdrachtgever wil graag volgende week snel met mij aan het werk om een mooie, inspirerende en passende werkomgeving te gaan realiseren. Dit geeft mij een blijk van vertrouwen dat al mijn ervaringen en gerealiseerde projecten van afgelopen jaren voldoende basis bieden om weer een nieuw project te ontwerpen. Een project waar ik nu vol nieuwe en frisse energie mee aan de slag ga!sfeerimpressie

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply