Homeoffice Richter IMA

  • Eindhoven_Richter IMA_VF (1)
  • Eindhoven_Richter IMA_VF (2)
  • Eindhoven_Richter IMA_VF (4)
  • Eindhoven_Richter IMA_VF_ (6)

Gezien de snelle groei van Richter IMA was het kantoor niet meer representatief en functioneel. Het kantoor van het bedrijfskundige advies- en interim managementbureau is aan een woonhuis verbonden. Deze ‘thuis’ uitstraling had het kantoor dan ook tot nu toe. Daar is nu verandering in gekomen!

Het Nieuwe Werken compact
De ruimte is lang en smal, dit beperkt de mogelijkheden van indeling. Vanaf het begin hebben we gesproken over hoe er gewerkt wordt in deze ruimte. De eerste schets was dan ook ‘Het nieuwe werken’ in een compacte variant: een overlegtafel die als workbench ingezet kan worden, een hoge tafel voor laptopwerk en standup meetings en een lounge leeshoek om even op andere gedachte te kunnen komen. Dit idee is iets vereenvoudigd, omdat de wens om toch gewoon aan een bureau te kunnen werken steeds weer terug kwam.

De verschillende werkplekken vinden hun plek aan de lange wand: de overlegtafel/workbench met mogelijkheden voor presentaties achterin, in het midden een duodesk en aan het kleine raam aan de voorgevel een zachte stoel met hoge rug en een kleine bibliotheek. De lange wand krijgt een mooi behang waardoor de ruimte direct een professionele maar ook prettige sfeer krijgt. Het tapijt op de vloer zorgt voor een zachtere sfeer dan de huidige vloerafwerking. De kleuren uit het logo komen terug in de afwerkingen: blauw, grijs en oranje/bruin. Het meubilair heeft een strakke en moderne uitstraling. Mooie armaturen  met een houtafwerking boven de tafel en op de bureaus zorgen voor warmte en een huiselijk gevoel in een professionele sfeer. De werkomgeving straalt rust uit. Dit wordt extra gewaardeerd omdat de werkzaamheden van Richter IMA veel plaatsvinden bij klanten en bestaan uit veel overleg. Nu is er een thuisbasis waar in rust en vertrouwen gewerkt kan worden. En waar de buurtondernemers graag komen borrelen op vrijdagmiddag!

‘Ik ben erg blij met het resultaat en de samenwerking. Je hebt mijn beeld goed vertaald naar sfeer en producten. Je liet ruimte voor eigen keuzes en je was streng op enkele zaken als rust, eenvoud en design. Dat heeft het geheel alleen maar goed gedaan!’
Jan Mekers, Richter IMA (december 2014)

 

Projectdata: 
Opdrachtgever: Richter IMA
Functie: kantoor
Omvang: 30 m² GBO
Oplevering: eind december 2014
Fotografie door VisusFoto