Hotel Management School Maastricht

  • Lobby hotelschool maastricht
  • Lobby hotelschool maastricht
  • Lobby hotelschool maastricht
  • Lobby hotelschool maastricht
  • Lobby hotelschool maastricht

De Hotelschool is afgelopen jaar gefaseerd opgeknapt. Het ontwerp van o.a. de projectlokalen, leslokalen, stilteplekken en studentwerkomgevingen zijn door mij gemaakt [projectpagina]. Het ontwerp van het restaurant en een aantal skill-labs door een andere ontwerper. De entree en de lobby inclusief de Spronckzaal is nu aan een update toe. In de nieuw ingerichte ruimte moeten de twee handtekeningen van de naastgelegen herinrichtingen bij elkaar komen. De lobby is momenteel erg somber, donker en gedateerd. De herinrichting moet dit gaan veranderen. Daarnaast moet er worden nagedacht over de hospitality, hoe ontvangt men bezoekers?

Concept
In het ontwerp draait alles om internationalisering en hospitality. De Hotelschool zal de komende jaren uitgroeien tot een opleiding van wereldformaat met meer dan 50% internationale studenten. Deze studenten zullen zich welkom voelen op deze school.
Het ontvangst wordt een warm welkom aan alle studenten, medewerkers, bezoekers van de Hotelschool. De uitstraling is modern en sfeervol. Elementen die ook te zien zijn in een echte hotellobby komen terug.

Input studenten
De projectgroep heeft als wens om ook studenten van de Zuyd Hogeschool mee te laten werken aan het ontwerp. Daarvoor is er een project geweest bij de Kunstenopleiding. Een aantal van de ontwerpen die destijds gemaakt zijn, vormen de basis van mijn ontwerp: de geabstraheerde wereldkaart vormt de vloerafwerking, de materiaalkeuze van de studenten wordt opgepakt.

Proces
Door middels van photoshopcollages heb ik mijn ontwerp en de aanpassingen gepresenteerd aan de projectgroep. Dit Voorlopig Ontwerp is enthousiast ontvangen. De kosten van het ontwerp zijn op basis hiervan doorgerekend en het Definitief Ontwerp is akkoord bevonden. Inmiddels is het project opgeleverd en wordt het intensief gebruikt door de leerlingen en docenten.

In het alumni-blad van de Hotel Management School Maastricht ‘Fundament’ is te lezen hoe de ruimte inmiddels in gebruik is genomen. “Het is zelfs héél druk’, zegt locatiemanager Marcia Jacobs in het artikel: Fundament Hotelschool Maastricht

     Projectdata:
Opdrachtgever: Zuyd Hogeschool
Functie: multifunctioneel o.a. ontvangst, evenementen, presentaties, toetsen
Omvang:  700 m² GBO
Werkzaamheden: Voorlopig Ontwerp, Definitief Ontwerp,
Advisering bij Prijs & Contractvorming, Esthetische begeleiding tijdens de uitvoering

Oplevering: najaar 2016