Blog

Wonderful Day design gaat naar de beurs

Een jaar geleden bezocht ik als startend ondernemer een opdrachtgever op de Regio Business Dagen in Eindhoven. We liepen samen een rondje over de beurs waar het voornamelijk ging om een praatje hier, een biertje daar, kortom: zien en gezien worden. Deze opdrachtgever vroeg mij waarom ik niet een plekje huurde op de beurs, de uitgelezen kans om nieuwe opdrachtgevers te ontmoeten …

RBD_foto 02Strijp S plein
Ik was nogal sceptisch. Er was weinig creatiefs te vinden op de beurs, weinig inspirerend. Maar inderdaad, wel veel regionale ondernemers. En wat wil je als (interieur)architect het liefst: bouwen aan en in je eigen omgeving! Dus een jaar later besloot ik toch te informeren naar een stand op de Regio Business Dagen 2014.  En warempel: ook de organisatie had hun best gedaan om meer creativiteit naar deze beurs te lokken: er zou een Strijp S plein worden ingericht!

Power-S Cube
Een paar dagen voor de beurs bleek dat dit Strijp S plein niet zo in trek was. Er waren maar twee bedrijven die hierin geïnteresseerd bleken, waarvan ik er één was. Maar daarom kreeg ik niet alleen een kruk aan een statafel maar een hele stand! Deze stand stond wel tegenover de entree van de Power S cube: een interactieve ruimte waar diverse inspirerende lezingen en interactieve sessie gehouden werden.

Ondernemers
Vol goede moed begon ik aan de twee dagen beurs.

Er waren veel ondernemers die inderdaad kwamen voor het zien en gezien worden. Veel ondernemers die alleen interesse hadden in ondernemers die ze al kenden en het bier dat samen gedronken kon worden. Al borrelend struinden zij ongeïnteresseerd de beurs af. Gelukkig was er de Power S cube waar wel creatieve en inspirerende mensen op af kwamen. En er waren mede Founded by all ondernemers en ondernemende oud-studiegenoten die even langs kwamen om een praatje te maken, maar verder …

RBD_foto 01 lr

En net op het moment dat ik er bijna de brui aan gegeven had, kwam daar die ene ondernemer die wilde weten wat ik nu eigenlijk deed. Daarna kwam een fotograaf die mooie architectuurfoto’s liet zien. En een andere ondernemer met een inspirerende visie over crowdfunding in de bouw. En een ondernemer die meer beleving wilde in zijn pand en vroeg hoe ik daarmee kon helpen. Een ondernemer die vol verbazing de foto’s van mijn projecten bekeek en vroeg hoe ik dat allemaal in mijn eentje deed. En een ondernemer waarvan de dochter architectuur studeerde en nog wat advies wilde. Een ondernemer zich afvroeg of ik kon helpen met een balieontwerp. En een ondernemer die net zijn pand opnieuw had ingericht en het eigenlijk jammer vond dat hij niet eerder mijn projectfoto’s had gezien. En een ondernemer … En ga zo maar door.

Twee dagen
Het waren twee interessante dagen. Het waren twee dagen vol pieken en dalen. Het waren twee dagen gevolgd met twee dagen overal spierpijn (dat krijg je met mijn zittend beroep …). Het waren twee dagen waarvan ik nog niet precies weet of ik ze volgend jaar ook zo ga invullen. Maar het waren vooral twee dagen met veel ervaringen die ik zeker niet had willen missen!


 

This Post Has 0 Comments

Leave A Reply