Integraal kindcentrum Kloostertuin in Helden-Panningen

Sinds kort ben ik gestart met het interieurontwerp voor het IKC Kloosterstraat in Helden. Begin juli 2021 was de eerste van in totaal 4 co-creatie sessies met de gebruikers van het gebouw. Tijdens deze sessies praten we over de onderwijs- en opvangvisie en wat dit betekent voor de ruimtelijke invulling van het gebouw. Ik sprak met medewerkers, leerkrachten en ouders en we hadden het voornamelijk over hoe hun visie het beste vertaald kan worden in een interieur. Later zoomen we verder in op praktische en leuke details. Uiteraard komen de leerlingen aan de beurt om hun visie op hun nieuwe gebouw te geven.

Het casco ontwerp is een prachtig vernieuwbouwplan waarbij WY.architecten de voormalige St. Odaschool aan de Kloosterstraat in Helden omtoveren tot een ruimtelijk gebouw waar de mooie groene omgeving zo in het interieur wordt binnengelaten. Een prachtig gegeven om mee aan de slag te gaan en ook het groen en de natuur in het IKC zichtbaar te maken.

Ik heb ontzettend veel zin in dit intensieve en fijne ontwerptraject om een mooi gebouwinterieur te realiseren voor alle medewerkers, leerkrachten, kinderen en hun ouders (en de mogelijke overige gebruikers) van de school van Stichting Prisma en Stichting Hoera kindercentra. Waarbij zij volgend jaar zomer het gebouw in gebruik kunnen nemen!

Projectdata:
Opdrachtgever: Stichting Prisma
Status: in ontwerp

Scroll naar top