Interieurarchitect Den Bosch

Op zoek naar een interieurarchitect of binnenhuisarchitect in de regio Den Bosch?

Wonderfulday design is een (interieur)architectenbureau dat zich richt op interieurontwerp in de zakelijke markt, dat wil zeggen kantoren, onderwijs en zorg. Het bureau is in 2013 opgericht door Judith Muijtjens. Alle interieurontwerpen zijn erop gericht om de gebruikers van deze gebouwen een plezierige werkomgeving te geven. Door de gebruiker centraal te stellen, is elk ontwerp uniek: een echt maatpak voor de specifieke gebruiker.

Judith heeft afgelopen 10 jaar een eigen specifieke ontwerphouding ontwikkelt waarbij de gebruiker centraal staat: 

“Als architect en interieurarchitect richt ik me op het (her)inrichten van gebouwen in de zakelijke markt. Ik houd me bezig met het ontwerpen van werkplekken (al dan niet met vernieuwde werkplekconcepten), onderwijsruimtes, ontvangstruimtes en meer verschillende verblijfruimtes. In mijn ontwerpproces staat de gebruiker van deze gebouwen centraal. De identiteit, het gevoel en de beleving van de gebruiker wordt versterkt in mijn ontwerp. Zonder de invloed van deze gebruiker zou mijn ontwerp niet tot stand komen. Een ontwerp van mij is daardoor uniek. In mijn projecten komt dat terug in een variatie van kleur, materiaal, vorm en door de unieke wensen van de opdrachtgever of gebruiker.” 

Interieurarchitect kantoor

Het kantoor moet een fijne plek zijn. Een plek waar men elkaar kan ontmoeten, maar waar op drukke dagen ook gewoon gewerkt kan worden.

Ik betrek altijd de gebruikers om mij input te geven over de manier waarop zij gewend zijn te werken, maar ook om input op te halen over hun ideale, toekomstige manier van werken. 

Waar het om gaat in het ontwerpen van werkomgevingen is het zoeken naar balans: balans tussen oa. werk en privé, tussen focus en contact, tussen werk en ontspanning. De mate welke kant deze balans opgaat is erg afhankelijk van het DNA, de identiteit van een bedrijf of instelling. Voor een extrovert commercieel bedrijf ziet dit er heel anders uit dan voor bijvoorbeeld een meer gefocust, intern gericht high tech IT bedrijf. Dit zijn allemaal zaken die aan bod moeten komen tijdens met ontwerpproces voor een kantoor of werkomgeving.

Interieurarchitect scholen

Een onderwijsgebouw of – ruimte moet een plek zijn waar leerlingen en studenten tot hun recht komen, waar ze zich thuis voelen en waar ze maximaal kunnen groeien. Een inrichting kan hierbij ondersteunen op verschillende manieren. Met elkaar ontdekken we de beste keuzes hierin.

Dit doe ik door workshops te organiseren met deze verschillende betrokkenen: als eerste de leerkrachten/docenten, maar ook de medewerkers die bezig zijn met beleid of facilitaire zaken. En daarnaast wil ik altijd het gesprek aangaan met leerlingen of dit nu kinderen zijn in het primair onderwijs of studenten op een universiteit: zij weten vaak precies wat ze nodig hebben en wat wel en niet werkt in hun onderwijsruimtes. Zij zijn ten slotte de mensen die de ruimtes het meest intensief zullen gebruiken.

De ruimtes ontwerp ik samen met de betrokkenen: door te luisteren, door inspiratiebeelden en voorbeelden voor te leggen en het geheel te bespreken: wat zal wel en wat zal niet werken binnen de visie van de school? Vaak helpt een 3D model om te visualiseren hoe de ruimtes eruit komen te zien en welke mogelijkheden er zijn. De betrokkenheid vanuit het onderwijs is ontzettend hoog: iedereen is enorm begaan en vol passie voor zijn of haar vak. Dat leidt altijd tot hele bijzondere projecten.

Interieurarchitect Judith Muijtjens Wonderful day design

Kennismaken?

Bel, om af te spreken en we drinken samen een kop koffie of thee.
Scroll naar boven