Samenwerken

Ik geloof heilig in de spreuk van Loesje: Waarom moeilijk doen als het samen kan?' Ik geloof werkelijk dat door samenwerken en door met elkaar in gesprek te zijn meer lukt dan dat iedereen vanuit zijn/haar eigen standpunt wilt bereiken.

Samenwerken met andere creatieve ondernemers

In projecten kijk ik altijd naar de beste manier van uitvoering. Vaak zoek ik samenwerkingen in een flexibele schil om mij heen. Mijn kantoor zit in een creatieve hotspot van Eindhoven: Plan-B. Hier werken diverse creatieve disciplines naast en met elkaar. De laatste jaren werk ik regelmatig samen met deze jonge creatieve (interieur) ontwerpers en schakel ik hen in om een deel van een ontwerp uit te werken.

Samenwerken met andere adviseurs

Ik ben opgeleid als architect aan de TU/e. Dit betekent dat ik de taal van technisch adviseurs spreken en begrijpen. Inmiddels noem ik mezelf vol trots ook interieurarchitect, dat is het vak dat ik met passie uitoefenen. Ik geloof er heilig in dat door samenwerking meer lukt dan als iedereen zijn/haar eigen standpunt wilt bereiken. Vandaar dat samenwerking een wezenlijk deel uitmaakt van mijn ontwerpfilosofie. Wat bij samenwerking altijd van belang is, is het respect voor elkaar, elkaars vak, kennis en kunde. Door goed samen te werken wordt een interieurontwerp beter, de details kloppen en alles past op elkaar.

Samenwerken met leveranciers

Voor samenwerking met leveranciers (denk aan de projectinrichter, interieurbouwer, lichtadviseur, groenbeplanting, stofferingen etc.) geldt hetzelfde: heb respect voor elkaars vak en ga met elkaar in gesprek. Deze leveranciers hebben vaak specifieke kennis die goed van pas komt binnen een dergelijk project. Het zou zonde zijn om hier geen gebruik van te maken. In de uitwerking van het ontwerp doen we dat dus ook veel. Door te praten over bepaalde keuzes, voorstellen te maken, alternatieven te overwegen, komen we tot de beste oplossing voor de gebruiker. Dit uiteraard zonder de sfeer en uitstraling en het interieurconcept uit het oog te verliezen.

Onafhankelijk advies

Ik ben een onafhankelijke interieurarchitect die geen enkele (financiële) afspraak heeft met welke leverancier van afwerkingen of meubelmerken dan ook. Hierdoor ben ik niet gebonden aan een bepaalde keuze op het gebied van meubilair of afwerking (ook niet onbewust). Ik maak deze keuzes naar aanleiding van de input van de gebruikers.

Lokaal betrokken

De aandacht die nodig is voor de co-creatie met de gebruikers en hun gebouwen, dwingt mij bijna om in de regio te werken (met een maximale actieradius van ca. 1,5 uur). Daardoor kan ik veelvuldig aanwezig kan zijn, ook tijdens de engineering en de daadwerkelijke uitvoering. Op het moment dat er dan iets aan de hand is en snel geschakeld moet worden, ben ik snel ter plaatste om in het werk samen met de uitvoerende partijen een oplossing te vinden

Kortom, in alles ben ik een partner die samen met mijn opdrachtgever en de gebruikers op zoek gaat naar de keuzes die het beste aansluiten.

Samenwerken opdrachtgever interieurontwerp
Scroll naar boven