10 Wonderful Years

Interieurarchitect Judith Muijtjens Wonderful day design

Wonderful thoughts

In 2023 vier ik het 10-jarig bestaan van Wonderful day design. In tien blogs kijk ik terug op deze 10 jaar en bespreek ik thema’s waar ik mee te maken kreeg. Dit zijn voornamelijk hoogtepunten, maar soms ook overwegingen of tegenslagen. Tijdens het schrijven daarvan en terugblikken, kom ik tot de conclusie dat ondernemen vooral neerkomt op bij mezelf blijven

Bewust ontwerpen duurzaam circulair

Bewust ontwerpen

Ik denk dat niemand kan ontkennen dat we slecht voor onze aarde zorgen. Als mens zijn we zo ongeveer de enige levende wezens op deze planeet die in plaats van bijdragen aan een betere wereld deze wereld juist om zeep helpen door het verspillende consumentengedrag en het vele grondstoffen/materiaalgebruik. In Nederland en in de Westerse Wereld hebben we een hoge

Ontwerp kantoor interieur

Het interieurontwerp voor een kantoor

Balans in een kantooromgevingen Waar het, vind ik, om gaat in het ontwerpen van interieur in kantoren is het zoeken naar balans: balans tussen oa. werk en privé, tussen focus en contact, tussen werk en ontspanning. De mate welke kant deze balans opgaat is erg afhankelijk van het DNA, de identiteit van een bedrijf of instelling. Voor een extrovert commercieel

Interieurontwerp onderwijs

Ontwerpen voor het onderwijs

Van primair onderwijs tot en met universitaire opleidingen: op alle niveaus is men op zoek naar de best passende manier van onderwijs voor nu en in de toekomst. Van volledig project gestuurd met leerkrachten als coaches tot traditioneler klassikaal en frontaal gestuurd onderwijs: dit komt allemaal voorbij in mijn projecten van afgelopen 10 jaar. Hoe geef je hier vorm aan

10 wonderful years droomproject

Droomproject

Ik ontwerp voor de zakelijk markt, denk hierbij bijvoorbeeld aan onderwijsgebouwen, werkomgevingen in kantoorgebouwen, soms een project in de zorg of grootschalige woningbouw. In de ontworpen ruimtes kan men werken, lesgeven, vergaderen, lunchen of dineren, ontspannen of een combinatie van dit alles. Elke opdrachtgever en gebruikersgroep is hierbij anders. Ik heb in de afgelopen jaren mogen ervaren dat het ene

10 wonderful years persoonlijke kijk op ondernemen

Mijn persoonlijke kijk op ondernemen

10 Wonderful years: mijn 5e blog over 10 jaar ondernemen gaat over mijn persoonlijke kijk op het ondernemerschap, hoe ervaar ik deze manier van werken? Dit kent natuurlijk fijne en ook minder fijne kanten. En zorgt voor heel veel vrijheden en nieuwe ervaringen … Lees je mee? Nieuwe ervaringen en vrijheden ‘Mijn eerste werkplek (nadat ik voor mezelf was begonnen) op

10 jaar WDD Blog 4 Architect Interieurarchitect

Architect & Interieurarchitect

‘Huh, ben je nu architect of interieurarchitect?’ is een vraag die mij dikwijls wordt gesteld. ‘Beide’ is dan steevast mijn antwoord! Sommige mensen vinden dat gek. “Schoenmaker blijf bij je leest” wordt dan weleens geopperd of zelfs: ‘Ga je nou je titel downgraden ..?’ Ja, echt, dit is me al een keer gevraagd! Een korte uitleg is vaak voldoende om

Blog 3 Parels Interieurontwerp kantoorinterieur Onderwijshuisvesting

Topprojecten: 3 parels

Geen viering van een 10-jarig bestaan zonder dat ik de parels onder mijn projecten met jullie deel! Om deze blog niet eindeloos lang te maken heb ik mijn drie persoonlijke favorieten, drie topprojecten voor jullie geselecteerd. Overigens niet per se in deze volgorde, maar wel de top 3 voor mij als architect | interieurarchitect. De puzzel leggen – in co-creatie

What’s in my name: Wonderful Day Design

Al op een starterscursus van de KVK in 2011 noteerde ik de naam Wonderful Day. Toen ik mijn architectenbureau dus op 1 juli 2013 daadwerkelijk inschreef, was de naam duidelijk: Wonderful Day Design. Wonderful Day: een fijne dag bezorgen aan de mensen die de omgeving gebruiken. Het is voor mij vanzelfsprekend dat de gebruiker centraal staat in mijn ontwerpen, ik

Hoe ik begon als zelfstandig interieurarchitect

10 jaar geleden, hoe ik begon als zelfstandig interieurarchitect

In een interview met Omroep Brabant (2013) voor het programma “Starter van de week,” werd mij de vraag gesteld, “Waarom dan toch voor jezelf beginnen als interieurarchitect?” Als ik er nu nogmaals naar luister, moet ik glimlachen, want wat ik toen zei, geldt nog steeds: Ik wil projecten in zijn geheel begeleiden van acquisitie tot uitvoering en niet slechts een

10 wonderful years

10 Wonderful Years

Wonderful day design bestaat 10 jaar in 2023 Wow …. 10 jaar alweer .. Cliché, maar waar: wat vliegt de tijd!! In 2013 ben ik gestart met mijn eigen architectenbureau: Wonderful day design. Er zijn veel momenten in mijn werk voorbijgekomen waar ik dit jaar toch even bij stil wil staan. Om natuurlijk ook weer naar de toekomst te kijken!

Scroll naar boven