Interieurontwerp kantoor

Bent u op zoek naar een gepersonaliseerd interieurontwerp voor uw kantoor? Wilt u ervoor zorgen dat uw werkomgeving perfect aansluit bij de behoeften van uw medewerkers?

Wonderfulday Design, gevestigd in Eindhoven, is een architectenbureau gespecialiseerd in interieurontwerp voor de zakelijke markt, waaronder kantoren, onderwijsinstellingen en zorgfaciliteiten. Het bureau werd in 2013 opgericht door Judith Muijtjens. Onze interieurontwerpen zijn volledig gericht op het creëren van aangename werkomgevingen voor de gebruikers van deze gebouwen. Door de gebruiker centraal te stellen, is elk ontwerp uniek en op maat gemaakt voor de specifieke behoeften van onze opdrachtgevers.

Judith heeft in de afgelopen tien jaar een bijzondere ontwerpaanpak ontwikkeld waarbij de gebruiker centraal staat:
“Als architect en interieurontwerper richt ik me op het herinrichten van gebouwen in de zakelijke markt, waaronder de vormgeving van werkplekken, vernieuwende werkplekconcepten, onderwijsruimtes, ontvangstruimtes en diverse verblijfsruimtes. In mijn ontwerpproces staat de gebruiker van deze gebouwen altijd centraal. Ik streef ernaar om de identiteit, het gevoel en de beleving van de gebruiker te versterken in mijn ontwerp. Zonder de input en invloed van de gebruiker zou mijn ontwerp niet tot stand komen. Elk project van mij kenmerkt zich door een variatie aan kleuren, materialen, vormen en de unieke wensen van de opdrachtgever of de gebruiker.”

Interieurontwerp kantoor

Het kantoor moet een inspirerende en veelzijdige omgeving zijn. Een plaats waar collega’s kunnen samenkomen en ideeën uitwisselen, maar ook waar productief gewerkt kan worden, zelfs op de drukste dagen.

In het ontwerpproces betrek ik altijd de gebruikers van de te ontwerpen kantoorruimtes, om inzicht te krijgen in hun huidige werkgewoonten en om hun visie op de ideale werkplek n de toekomst te verzamelen.

Het ontwerpen van werkomgevingen draait om het vinden van de juiste balans, en die balans kan variëren afhankelijk van het karakter en de identiteit van een bedrijf of organisatie. Voor een extravert commercieel bedrijf ziet deze balans er anders uit dan voor bijvoorbeeld een meer introvert, op technologie gericht IT-bedrijf. Tijdens het ontwerpproces van een kantoor of werkomgeving moeten al deze aspecten zorgvuldig worden afgewogen.

In de afgelopen twee decennia heb ik verschillende werkplekconcepten zien evolueren, zoals “het nieuwe werken 1.0 – 2.0,” “Workplace innovation,” “Activity Based,” “Hybride werken,” en vele andere. Elk concept bracht zijn eigen kenmerken met zich mee. In de jaren ’90 en ’00 werden deze concepten vaak gedreven door kostenbesparingen, waarbij kantoorruimtes werden geoptimaliseerd om vastgoedkosten te verminderen. Dit leidde tot de opkomst van kantoortuinen, totdat bleek dat medewerkers last kregen van de constante drukte en verstoring in deze open (vaak grijze) werkomgevingen.

Gelukkig is het besef bij de meeste bedrijven in de afgelopen jaren gegroeid dat dit niet de meest effectieve werkomgeving is. Langzamerhand begon men na te denken over een alternatieve benadering: hoe kunnen we een plezierige werkomgeving creëren die nog steeds aansluit bij de identiteit van ons bedrijf?

Vaak betekent dit niet minder kantoorruimte, maar juist meer, of het slim benutten van bestaande ruimte. Naast de gebruikelijke (flexibele) werkplekken is er vaak behoefte aan ruimtes waar medewerkers zich kunnen terugtrekken voor concentratie, rustig telefoneren of voor online vergaderingen.

Dankzij de COVID-19-pandemie heeft dit proces een vlucht genomen en is het bewustzijn van de voordelen van een gezonde en aangename werkomgeving sterk toegenomen. Bovendien zijn medewerkers nu gewend om op verschillende locaties te werken, zoals thuis of bij klanten voor externe afspraken. Het kantoor blijkt dan juist een aanvullende plek te zijn waar collega’s samenkomen en elkaar inspireren.

Interieurarchitect Judith Muijtjens Wonderful day design

Kennismaken?

Bel, om af te spreken en we drinken samen een kop koffie of thee.

Interieurontwerp kantoor Rockfon in Roermond

Interieurontwerp voor diverse andere werkomgevingen

Scroll naar boven