Interieur onderwijs

Bent u op zoek naar een professional die kan helpen bij het verbeteren van de inrichting van uw klaslokaal of school? Dan is Wonderfulday Design de juiste keuze!

Wonderfulday Design is een gespecialiseerd (interieur)architectenbureau dat zich richt op het creëren van inspirerende interieurs voor onderwijsinstellingen, kantoren en zorgfaciliteiten. Dit bureau werd in 2013 opgericht door Judith Muijtjens.

Judith heeft als hoofddoel om de leer- en werkomgeving van uw school aantrekkelijker en functioneler te maken. Wat haar onderscheidt, is haar benadering waarbij de behoeften en wensen van de gebruikers centraal staan. Hierdoor ontstaat elk ontwerp als een uniek maatwerk, perfect afgestemd op de specifieke eisen van uw school.

Een van hun specialisaties is het ontwerpen van ruimtes voor het onderwijs. In de afgelopen jaren hebben ze waardevol advies en ontwerpdiensten geleverd aan diverse onderwijsinstellingen, waaronder basisscholen (voor oa. Salto en Stichting Prisma), middelbare scholen (oa. VISTA college), hogescholen (oa. Fontys en Zuyd Hogeschool) en universiteiten (oa. Tilburg University).

Judith heeft in de afgelopen tien jaar haar eigen unieke ontwerpfilosofie ontwikkeld, waarbij ze zich met name richt op het inrichten van onderwijs- en kantoorruimtes. Belangrijk in haar ontwerpproces is het creëren van een sfeer waarin de identiteit en beleving van de gebruikers worden versterkt. Ze luistert altijd naar de mensen voor wie ze ontwerpt, omdat hun input van onschatbare waarde is. Dit maakt elk ontwerp uniek en resulteert in een variëteit aan kleuren, materialen en vormen die aansluiten bij de specifieke wensen van zowel u als de gebruikers van de ruimte.”

Interieurontwerp onderwijs

Van het basisonderwijs tot aan de universitaire opleidingen, op alle onderwijsniveaus wordt er gezocht naar de meest geschikte benadering van onderwijs, zowel voor het heden als de toekomst. Mijn afgelopen projecten hebben een scala aan onderwijsmethoden behandeld, variërend van volledig projectgestuurd met leraren als mentoren tot meer traditioneel klassikaal en frontaal onderwijs.

Een onderwijsgebouw of -ruimte moet een plek zijn waar leerlingen en studenten optimaal kunnen gedijen, waar ze zich welkom voelen en waar hun groei maximaal wordt ondersteund. De inrichting van deze ruimtes kan hierin een cruciale rol spelen. Samen met alle betrokkenen proberen we de beste keuzes te maken.

Dit bereik ik door workshops te organiseren met verschillende belanghebbenden, beginnend bij de leerkrachten/docenten, maar ook betrokkenen die zich bezighouden met beleid en facilitaire aangelegenheden. Daarnaast vind ik het van groot belang om in gesprek te gaan met de leerlingen, of ze nu kinderen zijn in het basisonderwijs of studenten aan de universiteit. Zij hebben vaak een helder inzicht in wat ze nodig hebben en wat wel of niet werkt in hun onderwijsomgeving. Zij zijn tenslotte degenen die de ruimtes het meest intensief gebruiken.

De ruimtes ontwerp ik in samenwerking met de betrokkenen. Dit betekent luisteren naar hun inzichten, het presenteren van inspiratiebeelden en voorbeelden, en gezamenlijk bespreken wat binnen de visie van de school past. Vaak helpt een 3D-model om te visualiseren hoe de ruimtes eruit zullen zien en welke mogelijkheden er zijn. De betrokkenheid vanuit het onderwijs is altijd opmerkelijk hoog, en iedereen is uiterst gepassioneerd over zijn of haar vak. Dit leidt keer op keer tot opmerkelijke projecten.

Net als in al mijn projecten staat bewust ontwerpen hoog op de agenda. Hoe kunnen we ontwerpen met minimale negatieve impact op onze omgeving? Of liever gezegd, hoe kunnen we ontwerpen met een positieve impact op onze omgeving? Mijn benadering begint altijd met een grondige evaluatie van wat al aanwezig is in de onderwijsomgeving. In het geval van een nieuw gebouw focussen we vooral op aspecten als lichtinval, functionaliteit, ruimtelijke relaties en ruimtelijke indeling. Daarnaast kijken we naar het bestaande meubilair, waarbij vaak blijkt dat niet alles vervangen hoeft te worden, maar dat een deel (of zelfs alles) van het bestaande meubilair opnieuw kan worden ingezet. Dit alles gebeurt met speciale aandacht voor de randvoorwaarden.

Elk project heeft zijn eigen unieke invalshoek en uitwerking, maar ze worden allemaal met grote zorg en een positieve kijk op de toekomst benaderd.

Interieurarchitect Judith Muijtjens Wonderful day design

Kennismaken?

Bel, om af te spreken en we drinken samen een kop koffie of thee.
Scroll naar boven