Mijn werkwijze is gericht op een balans tussen de diverse eisen & wensen van de opdrachtgever en gebruikers.

Ontwerpproces

Wonderful day design is een architectenbureau dat zich richt op interieurontwerp voor met name kantoren, onderwijs en zorggebouwen. In mijn ontwerpproces staat de gebruiker van deze gebouwen centraal. De identiteit, het gevoel en de beleving van de gebruiker wordt versterkt in mijn ontwerp. Zonder de invloed van deze gebruiker zou mijn ontwerp niet tot stand komen. Een ontwerp van mij is daardoor uniek. In mijn projecten komt dat terug in een variatie van kleur, materiaal, vorm en door de unieke wensen van de opdrachtgever of gebruiker.

Balans tussen de harde en zachte kant

In een ontwerpproces spelen vaak diverse belangen. Door mijn werkwijze en jarenlange ervaring ben ik goed in staat om met opdrachtgevers te communiceren over de vaak ‘harde’ feiten in een project en de ‘zachte’ wensen van de daadwerkelijke gebruikers.

Werkwijze architect en interieurarchitect: Hoofd en hart in balans

Gebruikerswensen staan centraal

In het ontwerpproces is het betrekken van de gebruikers het uitgangspunt, zelfs de basis van het ontwerp. Elke gebruiker van mijn projecten is anders en toch lukt het elke keer om voor deze specifieke gebruiker een geheel eigen maatwerkontwerp te maken. Dit doe ik door me te verdiepen in de gebruikers en waar mogelijk in gesprek te gaan met jullie medewerkers. Het liefst organiseer ik in het begin van het ontwerpproces een aantal co-creatie sessies en gaan we met elkaar in gesprek over wat voor jullie als gebruiker echt belangrijk is in een werkomgeving.

Fasering

Ik werk in een ontwerpproces altijd met fases. Dit heeft met name te maken met de beslismomenten en de mate van gedetailleerdheid van het ontwerp. Daarnaast is met een dergelijke fasering voor iedereen duidelijk wat er van hem/haar wordt verwacht.

Algemene voorwaarden

Op de afspraken gemaakt tussen mij en mijn opdrachtgever is de rechtsverhouding opdrachtgever – architect, ingenieur en adviseur De Nieuwe Regeling 2011, kort gezegd DNR 2011 van toepassing.

Werkwijze in fases

Happy workplaces

Onderstaand hoorcollege heb ik opgenomen voor de Minor Happy Workplaces, Facility Management, Zuyd hogeschool

Scroll naar boven