Interieurontwerp
Zoekt u een nieuw interieurontwerp voor uw kantoor, school of zorginstelling?
Wonderfulday Design, is een (interieur)architectenbureau dat zich richt op interieurontwerp in de zakelijke markt, met speciale aandacht voor kantoren, onderwijsinstellingen en zorgfaciliteiten. Dit bureau, opgericht in 2013 door Judith Muijtjens, staat bekend om het creëren van aangename werkomgevingen voor de gebruikers van deze gebouwen. Elk ontwerp is op maat gemaakt om perfect aan te sluiten bij de behoeften van de specifieke gebruiker, waarbij de focus ligt op het centraal stellen van de gebruiker.
Judith heeft gedurende de afgelopen tien jaar een unieke ontwerphouding ontwikkeld waarbij de gebruiker centraal staat:
“Als architect en interieurarchitect concentreer ik me op het (her)inrichten van zakelijke gebouwen, met inbegrip van werkplekken, onderwijsruimtes, ontvangstruimtes en diverse verblijfsruimtes, al dan niet met vernieuwende werkplekconcepten.
In mijn ontwerpproces is de gebruiker van deze gebouwen de belangrijkste focus. De identiteit, gevoelens en belevingen van de gebruiker worden versterkt in mijn ontwerpen. Zonder de inbreng van de gebruiker zou mijn ontwerp niet tot stand komen.
Daarom is elk van mijn ontwerpen uniek. Dit komt tot uiting in mijn projecten door een verscheidenheid aan kleuren, materialen en vormen, evenals door de unieke wensen van de opdrachtgever of gebruiker.
Verder ontzorg ik mijn opdrachtgever volledig vnaf het eerste ontwerp tot aan het in gebruik nemen van het nieuwe interieur en indien gewenst ook nog daarna.”
Interieurontwerp kantoren
Het kantoor moet een aangename plek zijn, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, maar waar ook efficiënt gewerkt kan worden, zelfs op de drukste dagen.
Ik hecht er altijd veel waarde aan om de gebruikers te betrekken en hun inbreng te verzamelen over hun huidige werkgewoonten, en om ideeën te verzamelen over hun ideale toekomstige manier van werken.
Bij het ontwerpen van werkruimtes draait het allemaal om het vinden van de juiste balans: een evenwicht tussen werk en privé, tussen concentratie en interactie, en tussen werk en ontspanning. De richting waarin deze balans verschuift, hangt sterk af van het DNA en de identiteit van een bedrijf of instelling. Voor een extravert commercieel bedrijf ziet deze balans er heel anders uit dan voor bijvoorbeeld een meer gefocust, intern gericht high-tech IT-bedrijf. Al deze aspecten zijn van cruciaal belang en moeten worden overwogen in het ontwerpproces voor een kantoor of werkomgeving.
Interieurontwerp onderwijs
Een onderwijsgebouw of -ruimte is een omgeving waar leerlingen en studenten volledig tot hun recht moeten komen, waar ze zich thuis voelen en waar ze de optimale groeikansen krijgen. De inrichting van deze ruimtes kan op diverse manieren bijdragen aan deze doelstelling. Samen verkennen we de meest geschikte keuzes om dit te realiseren.
Dit bereik ik door het organiseren van workshops met verschillende belanghebbenden, in de eerste plaats de leerkrachten/docenten, maar ook de medewerkers die betrokken zijn bij beleidsvraagstukken of facilitaire aangelegenheden. Daarnaast zoek ik altijd de dialoog op met de leerlingen, ongeacht of ze kinderen zijn in het basis- of voortgezet onderwijs, of studenten aan een universiteit. Zij hebben vaak een helder beeld van wat ze nodig hebben en wat wel of niet werkt in hun leeromgeving. Immers, zij zullen de ruimtes het meest intensief gebruiken.
De ruimtes worden in nauwe samenwerking met de betrokkenen ontworpen. Dit gebeurt door te luisteren naar hun input, het delen van inspiratiebeelden en voorbeelden, en uitgebreide besprekingen. We onderzoeken wat wel en niet binnen de schoolvisie past. Vaak helpt het gebruik van 3D-modellen om de ruimtes te visualiseren en de mogelijkheden te tonen. De betrokkenheid vanuit het onderwijs is buitengewoon groot; iedereen is zeer gepassioneerd en toegewijd aan zijn of haar vak. Dit leidt steevast tot zeer bijzondere projecten.