Een frisse nieuwe kantooromgeving voor Rockfon, Roermond

Concept interieurontwerp kantoor Rockfon

Het nieuwe kantoor van Rockfon in Roermond is precies zo geworden zoals tijdens de co-creaties met de medewerkers bedacht: een frisse moderne open werkomgeving waar goed samen gewerkt kan worden, maar waar ook voldoende rust is om geconcentreerd te kunnen werken. Het interieurontwerp is gericht op hybride werken: de medewerkers wisselen hun kantoorwerkplek naar wens af met hun thuiswerkplek of hun werkplek bij collega-vestigingen in het buitenland. In dit ontwerp is een optimale balans gevonden tussen contact en rust in een open omgeving.

Diversiteit en een open verbinding tussen alle ruimtes

De open werkomgeving loopt vloeiend in elkaar over, zodat men onderling contact heeft, zonder dat je ‘last’ van elkaars nabijheid hebt. De zitjes die hier en daar gemaakt zijn, blijken hele prettige ‘aanlandplekken’ te zijn waar direct goed gebruik van werd gemaakt. In de Hybride Ruimte wordt een groot overleg gehouden. In de Focus ruimtes wordt druk ‘geteamst’ met internationale collega’s. In een kleinere vergaderruimte krijgt een nieuwe medewerker uitleg op zijn 1e werkdag. De Product Space wordt gebruikt voor korte overleg momenten waar materialen en producten uit de kast worden gehaald. In het Werkcafé wordt elke dag geluncht, ontmoet men elkaar en kun je ook even werken tussen verschillende meetings door.

Co-creatie & medewerkersbetrokkenheid

Het ontwerpproces is gestart met intensieve co-creatie sessies waarin medewerkers aangaven hoe zij hun nieuwe werkomgeving zagen. Tijdens de sessies kwamen ook praktische zaken aan bod: Wat betekent dat ‘activiteitgericht werken’ nu eigenlijk in de praktijk? En, waar laat ik straks mijn jas en mijn tas? Kan ik nog wel ergens rustig werken? Waar kunnen we elkaar ontmoeten voor informeel overleg? Belangrijk voor iedereen die met een goed gevoel naar kantoor komt om te werken en collega’s te ontmoeten.

Ook tijdens de uitvoering zijn de medewerkers van Rockfon betrokken gebleven zodat de werkomgeving precies zo werd zoals wij en zij voor ogen hadden.

Eigen designproducten

De nieuwste en mooie designproducten zoals de Rockfon Lamella, Canva en Senses worden toegepast in dit ontwerp. Daarnaast heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de mooie plafonds van de Colour All range. Want iedereen die mijn ontwerpen een beetje kent, weet dat ik het prettig vind om kleur toe te passen! Ik ben er inmiddels van overtuigd dat kleur bijdraagt aan hoe je je voelt als je in een ruimte bent en hoe je deze ruimte ervaart.

Optimale akoestiek

Rockfon zou Rockfon niet zijn om geen aandacht te geven aan de akoestiek. Hun slogan ‘Creating a world that sounds good to everyone’ zal uiteraard ook gelden voor hun nieuwe werkomgeving! In een vroeg traject is een akoestisch adviesbureau Level Acoustics aangetrokken om te adviseren in de ontwerpkeuzes.

Hierdoor is de open ruimte een hele rustige en prettige werkomgeving gebleken waar men met veel plezier samenwerk.

Projectdata:
Opdrachtgever: Rockfon, Roermond
Omvang: 560 m² GBO werkomgeving
Status: in gebruik sinds april 2023
Fotografie: Lucas van der Wee

Sinds een half jaar hebben wij ons gerenoveerde kantoor in gebruik genomen. Judith is er in geslaagd om een relatief saaie, grijze en traditionele kantoorruimte om te toveren in een inspirerende, kleurrijke, uitnodigende maar vooral ook functionele kantooromgeving. Gedurende het gehele proces stonden de uiteen lopende wensen en behoeften van de uiteindelijke gebruikers centraal.

De naam “Wonderful Day Design” doet wat ons betreft tekort aan het proces: van Wonderful Needs naar Wonderful Design naar Wonderful Realisation en uiteindelijk Wonderful Experience….

We zijn Judith dankbaar voor al haar ingebrachte expertise op Design en Technisch vlak, flexibiliteit, betrokkenheid en vooral ook oog voor detail. Rockfon is trots op het uiteindelijke resultaat, we could not have done it without you!

Scroll naar boven