Coachcenter, Den Haag

Eind december 2015 werd ik gebeld door Nanco Vrijland, de eigenaar van Coachcenter. Hij zat met zijn handen in zijn haar …. Hij had een prachtig pand waar hij binnen twee weken zijn kantoor naar toe wilde verhuizen om in het nieuwe jaar een ambitieuze groei te kunnen maken met zijn coachingsbedrijf. Voor hem lag een ontwerp van een collega-architect, maar Nanco was er niet blij mee … Het sloot niet aan bij zijn eigen ideeën en bij de uitstraling van het mooie, monumentale lichte pand aan Noordeinde in Den Haag. Of ik kon helpen ….?

Compact ontwerp

In een compact traject tijd heb ik zijn ideeën omgezet tot een ontwerp en hebben we samen de keuzes gemaakt zodat de eerste training twee weken later gewoon van start kon gaan. Daarnaast heb ik een voorstel gemaakt in vloer- en wandafwerkingen en elementen die passen bij het idee van coaching die Nanco voor ogen heeft.

Natuurlijke uitstraling

Het resultaat is een licht en fris interieur met mooie natuurlijke materialen. De zakelijke klanten van Nanco worden door het interieur onbewust gewezen op wat er nog meer in deze wereld is. De elementen uit de natuur spatten van de wanden door de grote prints van water, lucht en vuur. De tinten van de vloerafwerking verwijzen naar het aardse en de natuur.

Door het bijzondere traject is het een kantooromgeving geworden die grotendeels bepaald is door de gebruiker zelf: Nanco’s invloed is onmiskenbaar aanwezig. Iets waar ik naar streef tijdens het maken van mijn ontwerpen.

Projectdata: 
Opdrachtgever: Coachcenter
Functie: ontvangstruimte, diverse coaching- en trainingsruimtes, werkomgeving medewerkers 
Omvang: 140 m² GBO 
Gerealiseerd & in gebruik: voorjaar 2016 (opening juni 2016)
Werkzaamheden op regie: Compacte ontwerpfase, Advies tijdens prijs- en contractvorming en uitvoering
Fotografie door Anne de Rijk.

Scroll naar boven