Hotelschool Management School Maastricht

De Hotelschool is afgelopen jaar gefaseerd opgeknapt. Het ontwerp van o.a. de projectlokalen, leslokalen, stilteplekken en studentwerkomgevingen zijn door mij gemaakt.  De entree en de lobby inclusief de Spronckzaal waren aan een update toe. In de nieuw ingerichte ruimte moeten de twee handtekeningen van de naastgelegen herinrichtingen bij elkaar komen. Later is ook de Servicedesk door mij ontworpen en gerealiseerd. 

Concept

In het ontwerp draait alles om internationalisering en hospitality. De Hotelschool zal de komende jaren uitgroeien tot een opleiding van wereldformaat met meer dan 50% internationale studenten. Deze studenten zullen zich welkom voelen op deze school.
Het ontvangst wordt een warm welkom aan alle studenten, medewerkers, bezoekers van de Hotelschool. De uitstraling is modern en sfeervol. Elementen die ook te zien zijn in een echte hotellobby komen terug.

Input studenten

De projectgroep heeft als wens om ook studenten van de Zuyd Hogeschool mee te laten werken aan het ontwerp. Daarvoor is er een project geweest bij de Kunstenopleiding. Een aantal van de ontwerpen die destijds gemaakt zijn, vormen de basis van mijn ontwerp: de geabstraheerde wereldkaart vormt de vloerafwerking, de materiaalkeuze van de studenten wordt opgepakt.

Proces

Door middels van photoshopcollages heb ik mijn ontwerp en de aanpassingen gepresenteerd aan de projectgroep. Dit Voorlopig Ontwerp is enthousiast ontvangen. De kosten van het ontwerp zijn op basis hiervan doorgerekend en het Definitief Ontwerp is akkoord bevonden. Inmiddels is het project opgeleverd en wordt het intensief gebruikt door de leerlingen en docenten.

In het alumni-blad van de Hotel Management School Maastricht ‘Fundament’ is te lezen hoe de ruimte inmiddels in gebruik is genomen. “Het is zelfs héél druk’, zegt locatiemanager Marcia Jacobs in het artikel: Fundament Hotelschool Maastricht

Projectdata:
Opdrachtgever: Zuyd Hogeschool

Functie: Diverse ruimtes, zoals de lobby voor ontvangst en evenementen, projectruimtes, lokalen, kantoren, teamkamer, verkeersuimtes en de Servicedesk
Omvang:  700 m² GBO
Looptijd: vanaf 2013 – heden

Judith heeft in de afgelopen jaren als interieur architect diverse projecten gerealiseerd op zowel de Hotel Management School Maastricht als op de locatie Brusselseweg van Zuyd Hogeschool. Door in de beginfase een goede analyse te maken van de wensen van gebruikers en andere stakeholders weet ze iedere keer fijne leer- en werkomgevingen te creëeren. Met haar positieve en inspirerende aanpak zorgt ze voor een prettige samenwerking met mooie resultaten.

Scroll naar boven