Kindcentrum Natuurtalent Helden-Panningen

Interieur basisschool

In juli 2021 ben ik gestart met het ontwerp voor het interieur van bassisschool en Kindcentrum Natuurtalent in Helden. We zijn het ontwerp traject gestart met 4 intensieve co-creatie sessies met de gebruikers van het gebouw. Tijdens deze sessies praten we over de onderwijs- en opvangvisie en wat dit betekent voor de ruimtelijke invulling van het gebouw. Ik sprak met medewerkers, leerkrachten en ouders en we hadden het voornamelijk over hoe hun visie het beste vertaald kan worden in een interieur. Later zoomen we verder in op praktische en leuke details. Uiteraard komen de leerlingen aan de beurt om hun visie op hun nieuwe gebouw te geven.

In samenwerking met architect

Het casco ontwerp is een prachtig vernieuwbouwplan waarbij WY.architecten de voormalige St. Odaschool aan de Kloosterstraat in Helden omtoveren tot een ruimtelijk gebouw waar de mooie groene omgeving zo in het interieur wordt binnengelaten. Een prachtig gegeven om mee aan de slag te gaan en ook het groen en de natuur in het IKC zichtbaar te maken.

Buiten wordt binnen en binnen wordt buiten

De groene omgeving vormt het uitgangspunt voor het ontwerp. Een royale luifel maakt de buitenruimte geschikt voor onderwijs en biedt tevens een uitloop van de multifunctionele speelhal naar het speelterrein. In het interieur zijn verschillende plekken vorm gegeven om elkaar te ontmoeten, samen te leren en zeker samen te spelen. Hier is de kleurstelling uitbundiger dan de duurzame buitenzijde doet vermoeden. In de leerpleinen vinden we prints en kleur wat aansluit bij de belevingswereld van kinderen. De grote keuken en bibliotheekzolder is warm en huiselijk.

De toegevoegde tactiliteit zorgt ervoor dat de gebruikers (mn. kinderen, maar ook de mederwerkers en leerkrachten) een fijne plek hebben om naar school te gaan.

Projectdata:
Opdrachtgever: Stichting Prisma en Hoera Kindcentra
Status: in gebruik genomen
op 31 oktober 2022
Fotografie door BASE Photography &  
Stefan Koopmans Photography (bibliotheek)

Judith heeft voor Kindcentrum NatuurTalent in Helden de complete binneninrichting ontworpen en verzorgd. Hierbij heeft ze goed geluisterd naar wat onze visie is; namelijk 'Samen (Buiten) Bezig Zijn'.

De samenwerking met Judith verliep uitstekend; we hadden korte lijntjes samen en Judith pakt zaken snel en correct op. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat en krijgen van iedereen veel complimenten. Het is iedere dag een feestje om in zo'n prachtige omgeving te mogen en kunnen werken.

Bovenstaand filmpje heb ik een week voordat de school in gebruik werd genomen, opgenomen. Er moest nog één en ander gebeuren en opgeruimd worden, maar de school is bijna klaar en gereed om alle kinderen te ontvangen!

Scroll naar boven