Interieuradvies onderwijs

Wissellocatie Noachstraat in Leiden

Het onderwijsgebouw aan de Noachstraat in Leiden is gedateerd. Deze locatie zal vanaf september 2025 fungeren als ‘wissellocatie’ voor diverse scholen waarvan het eigen schoolgebouw wordt gerenoveerd of verbouwd. Als eerste zal een ISK school (Internationale schakelklas) gebruik gaan maken van deze locatie gecombineerd met de islamitische stichting Fatih. Later zullen diverse basisscholen de locatie gaan gebruiken. Zoals het er nu uitziet zal de locatie voor minimaal 10 jaar gebruikt worden door deze diverse scholen.

Verantwoorde keuzes, een duurzaam ontwerp

Het pand is op dit moment niet geschikt om onderwijs te geven. Diverse bouwkundige maatregelen moeten genomen worden. Daarvoor is het bouwkundig adviesbureau Antea gecontracteerd.

Aan Wonderful day design is gevraagd mee te denken en te adviseren op gebied van interieur & afwerking. Het uitgangspunt hierbij is ‘sober en doelmatig’ gericht op het zo goed als mogelijk functioneren van het gebouw voor de gebruikers. Hierbij worden zo duurzaam mogelijke keuzes binnen een scherp budget gemaakt. Een belangrijk aandachtspunt is het wisselende gebruik door verschillende scholen en hiermee de maximale flexibiliteit voor de toekomst.

Projectdata: 
Opdrachtgever: Gemeente Leiden (via RYSE)
Omvang: ca. 5.944 m² BVO (waarvan 900 m² BVO gymzalen)
Status: in ontwerp

Scroll naar boven