Dimenco, Veldhoven

Dimenco is een ambitieus hightech bedrijf dat 3D displays en tv’s produceert. Het jonge groeiende bedrijf groeit uit zijn huidige huisvesting. Op dit moment hebben zij kantoor op de tweede verdieping van een productie en kantoren gebouw op De Run in Veldhoven. Hun producten worden op de begane grond gemaakt. Dit wordt anders!

Begin 2017 zullen zij het kantoor verhuizen naar de begane grond om dichter bij de productie te zitten. De nieuwe werkomgeving is een voormalige productie/montage ruimte. Dit betekent nogal wat voor de inrichting en met name de akoestiek. Maar de fun van daadwerkelijk tussen de cleanrooms zitten en het directe contact met collega’s weegt zwaarder dan het eventueel wennen aan werken in een open ruimte.

Mijn ontwerp is gericht op het maken van prettige plekken in deze open ruimte. De vier verschillende teams komen bij elkaar te zitten. Deze plekken wordt gedefinieerd door een zacht vloerkleed. Hierdoor ontstaat direct een huiselijkere sfeer. De andere ingrepen zijn gericht op het verbeteren van de akoestiek (akoestische roomdividers met whiteboards en planten geïntegreerd), het mogelijk maken van gesprekken (twee spreekkamers in een ‘cube’) en het stimuleren van (informeel) contact (breakout, lounge-, demo- en brainstormruimte). De gele kraan die zich al in de ruimte bevond is een dankbaar object om voor deze laatste functie in te zetten!

Dimenco heeft net een nieuwe huisstijl en website gelanceerd. In deze uitingen staat de beleving van hun bijzondere producten centraal. Dit ‘wauw’ effect komt tot uitdrukking in hun nieuwe werkomgeving. De uiting zoals op de website wordt ingezet is letterlijk toegepast in de werkomgeving door middel van print op wanden en akoestische panelen. Daarnaast zullen de werknemers dichter bij elkaar werken en dat ook merken in het intensieve contact met elkaar. Dit contact zal leiden tot nog betere en inspirerende samenwerkingen. En dat is natuurlijk de beste ‘wauw’ factor die je kunt hebben in een werkomgeving.

Projectdata:
Opdrachtgever: Dimenco
Omvang: ca. 490 m² excl. cleanrooms,

testruimtes, magazijn etc. (35 werkplekken)
Oplevering in maart 2017
Fotografie door Minneboo fotografie

Scroll naar boven