Een fris en modern interieurontwerp voor een kantoor van een IT bedrijf op Sectie C in Eindhoven.

Een ambitieus en snelgroeiend IT bedrijf in Eindhoven zocht nieuwe huisvesting aangezien hun huidige kantoor simpelweg te klein was en niet aansloot bij hun ambities. Daarnaast verandert ook hun manier van werken. Van veelal werken bij hun klanten op kantoor zullen zij in de toekomst ook diverse projecten vanuit hun eigen kantoor gaan uitwerken. Kortom, hoog tijd voor een nieuw kantoor waarin zij kunnen werken aan deze ambities!

Open proces

De sfeer en werkomgeving op Sectie C beviel erg goed, vandaar dat het voor de hand lag om te kijken of er op dit terrein een groter kantoor beschikbaar was. In een naastgelegen kantoorpand Office-C hebben zij hun toekomstig kantoor  gevonden. De vleugel was nog traditioneel ingericht: een somber gangen kantoor. Maar de ruimte had veel glas overhoeks en beloofde een mooi open kantoor te kunnen worden.

De eigenaren hebben mij gevraagd om een voorstel te doen in wat hier mogelijk was. We hebben dit samen aangevlogen. We hebben gesproken over hun wensen en hoe dit het beste ingevuld kon worden. Tijdens dit proces hebben we gepraat over hoe zij willen werken en dat dit anders is dan zij oorspronkelijk in gedachte hadden. Ook zijn we samen op zoek gegaan naar welke uitstraling zij voor ogen hadden en hoe we dit ruimtelijk konden invullen. Met behulp van een 3D model en diverse varianten zijn we uiteindelijk tot het ideale concept gekomen.

Open concept

Het concept van de indeling is gebaseerd op een open en transparante werkcultuur waar wel voldoende ruimte is voor concentratie en intensief overleg. De vergaderruimte in het midden zorgt voor een zonering in rust – ruis – rumoer, waardoor iedereen de meest geschikte werkplek voor dat moment kan uitkiezen. De vele white-boardwanden faciliteren de manier van werken: veel brainstormen, post-its plakken en elkaar aanvullen. Een belangrijke plek vormt het werkcafé. Hier kan koffie gedronken worden, geluncht, maar ook overlegd worden in een wat informelere setting. En, natuurlijk niet onbelangrijk: hier bevindt zich de playstation en het tafelvoetbalspel voor de nodige ontspanning en team-building tussen het harde werken door.

De materiaal- en kleurstelling zijn een combinatie van de moderne ‘industriële look’ gecombineerd met een warm thuisgevoel. Dit laatste hebben we gevonden in het consequent doorvoeren van de combinatie van de twee logo-kleuren: Zuiver groen en Zuiver oranje. Deze twee kleuren komen in diverse schakeringen voor op de vloer, de wanden, in het meubilair en in de wandprints. Deze twee kleuren samen met het rauwe van het zichtwerk beton of plafond en vloer, de zwarte profielen van de puien en het white-wash OSB in het maatwerkmeubilair zorgt voor een perfecte balans in kleurstelling.

Open Source werken is gebaseerd op een open vertrouwen om samen betere en nieuwe oplossingen te bedenken. Dit is wat er in deze nieuwe werkomgeving zal gaan gebeuren: samen werken aan nieuwe ideeën en aan geïntegreerde oplossingen voor hun ambitieuze klanten.

Vanaf nu is er een echte thuisbasis waarvan uit de werknemers uitvliegen naar bedrijven en waar zij kunnen samenwerken aan de ambitieuze projecten op gebied van Open Source, Java, Mobiele en Big Data oplossingen.

Projectdata:
Omvang: ca. 200 m² (18-20 werkplekken,
brainstormruimte, 2x belplekken, 1 vergaderruimte,
informele lunch/overlegruimte)
Oplevering in oktober 2017
Fotografie door Minneboo fotografie

Scroll naar boven