'All-in-one' interieurontwerp voor het kantoor van BrabantKennis in Mindlabs, Tilburg

Interieurontwerp kantoor BrabantKennis

BrabantKennis verhuist binnenkort gaan verhuizen naar Mindlabs. Op dit moment is BrabantKennis gehuisvest in een ander kantoor aan de Spoorzone in Tilburg in afwachting van de oplevering van hun nieuw kantoorruimte. Wat betreft uitstraling voldeed deze ruimte prima, maar het was voor de langere termijn geen prettige en gezonde werkomgeving voor de medewerkers. Tijd voor iets nieuws!

‘BrabantKennis verbindt kennis, stelt vragen en zoekt antwoorden. Niet door alleen naar het hier en nu te kijken, maar juist door onze blik te verbreden en verlengen. Het helpt provinciemakers vandaag richting te bepalen met morgen in gedachten. Zo begrijpen we Brabant samen elke dag een beetje beter.’[bron: https://www.brabantkennis.nl/].

Programma van eisen & wensen

De medewerkers van BrabantKennis stellen met een eigenwijze houding diverse zaken binnen Noord-Brabant aan de kaak om het beste uit deze provincie te halen. De aanwezigheid op kantoor varieert gedurende de week, soms zijn er 2 medewerkers aanwezig, soms wel 8 tot 10 mensen om over een project te brainstormen en samen te werken. Deze activiteiten moeten niet leiden tot onrust. De medewerkers wensen bovenal een fijne en gezonde werkomgeving. Dit zijn enerzijds goeie ARBO geschikte werkplekken, maar ook een creatieve denkhoek waar men in verschillende settings kan samenwerken. Ook wil BrabantKennis laten zien waar ze aan werken, waar ze door geïnspireerd raken. Exposure en zichtbaarheid vormt daarom een belangrijk onderdeel in het ontwerp. BrabantKennis heeft heel veel spullen in de vorm van informatiemateriaal en items van evenementen uit het verleden. Deze worden enerzijds ingezet voor hun exposure, anderzijds is er veel opslag in kasten nodig. De combinatie van deze uiteenlopende wensen en de beperkte ruimte van hun nieuwe kantoor heeft geleid tot een oplossing waarbij alle werkactiviteiten kunnen worden uitgevoerd en tegelijkertijd aan alle praktische eisen kan worden voldaan.

Mindlabs aan de Spoorzone in Tilburg

‘MindLabs is een samenwerkingsverband waarin drie kennisinstellingen, overheden en een groeiend gezelschap van bedrijfspartners, maatschappelijke instellingen en startups participeren. […] De missie van Mindlabs is: We versnellen de ontwikkeling van mens en maatschappij door kennis en toepassing van interactieve technologie te verbinden met ondernemerschap. Hierbij staat de interactie tussen mens en technologie centraal.’ [bron: https://www.mind-labs.eu/]

Het gebouw Mindlabs en zijn bewoners vormt een prachtige omgeving voor de medewerkers van BrabantKennis om hun werkactiviteiten uit te voeren. De ruimte in Mindlabs is een ruim en licht kantoor op de 3e verdieping. De afwerking van vloer, wand en plafond was al bepaald door de architect van het gebouw. Op de vloer ligt een bamboe stroken parket, de wanden bestaan uit zichtwerk beton met zichtbare profilering vanuit de bekisting en een deel grijze vinyl behang. Het plafond bestaat uit een metalen cassette plafond.

Een inspiratievolle en flexibele werkomgeving

In het ontwerp is een fijne en gezonde werkplek een belangrijk uitgangspunt. Daarnaast wilde ik de diverse activiteiten in één ruimte laten plaats vinden, zonder dat men daardoor onrust zou ervaren. De echte werkplekken zijn aan het grote raam voorzien. Zij maken maximaal gebruik van het daglicht. In de middenzone bevindt zich de creatieve denkhoek. In deze zone kan worden vergaderd, gebrainstormd, maar ook gewoon worden gewerkt. De ruimte wordt afgebakend door een groot maatwerk vloerkleed en een aantal gordijnen. Deze elementen zorgen voor een betere akoestiek en de gekleurde print verhoogt de sfeer, draagt bij aan het creatieve proces en verwijst naar de activiteiten van BrabantKennis. Grafisch kunstenaar Johan Moorman is aangetrokken om de print op het vloerkleed te ontwerpen. In de entreezone bevindt zich een open kast waar diverse elementen vanuit het werkveld van BrabantKennis kunnen worden getoond. Hier is ook een FocusPod geplaatst als aanvulling op de werkomgeving.

De werkomgeving is compact, maar bevat alle elementen die gewenst waren door BrabantKennis. De kleuren en prints zorgen voor inspiratie en zetten aan tot actie. Terwijl goed meubilair, kasten, zachte materialen en de verschillende praktische invullingen zorgen voor een hele fijne en gezonde werkomgeving.

Kortom: een inspiratievolle en prettig werkomgeving voor BrabantKennis.

Planning

Op dit moment zijn diverse partijen bezig met de voorbereiding van de uitvoering.
Naar verwachting zal het interieur in oktober worden opgeleverd.
Betrokken partijen bij de realisatie zijn: Aarts & Co, Dutchdeco, Ben de Graaf Project, Carpet making, Johan Moorman

Projectdata:
Opdrachtgever: Provincie Noord-Brabant
Omvang: 58 m2 GBO
Status: In uitvoering

Ontwerp print vloerkleed: Johan Moorman

 

Scroll naar boven