Een duurzaam interieur voor Moonen Packaging, Weert

Nieuwbouw Moonen Packaging in Weert

Moonen Packaging groeide op de oude locatie letterlijk en figuurlijk uit hun kantoor. Het nieuwe kantoor krijgt een eigen identiteit, geheel passend bij de duurzame ambities van Moonen Packaging. Bovenal krijgen de medewerkers in het nieuwe pand een hele prettige werkplek die goed past bij de manier van werken die zij voor ogen hebben.

Co-creatie

Het ontwerpproces is destijds gestart met een aantal intensieve co-creatie sessies met diverse medewerkers van Moonen. Hierdoor is hun werkomgeving precies zo geworden als zij zelf wensten. Het werkcafé is een fijne plek waar men graag samenkomt. De kantoren op de verdieping zijn al voorbereid op toekomstige groei van het bedrijf.

 

Duurzame ontwerp- en interieurkeuzes als vanzelfsprekend

De ruimtes zijn ruim opgezet en hebben veel daglicht. Ook de gebruikte materialen van het interieur moesten passen binnen dit certificaat. Ik kwam erachter dat veel van de eisen al als vanzelfsprekend in mijn ontwerphouding en/of in de juiste uitvoering van een professionele interieurbouwer zit. In het maatwerk ben ik nog een stapje verder gegaan en heb ik gezocht naar een bijzonder product dat aansluit bij de product van Moonen zelf, duurzaam is en een gave uitstraling heeft! De balie, het barista meubel en de elementen in het werkcafé zijn, zoals te zien is op de foto’s prachtig goed gelukt! In de keuze van het meubilair hebben we ook zoveel mogelijke duurzame keuzes gemaakt, wat in mijn ogen begint met herbruiken van bestaand meubilair en daarna goed kijken welke keuzes passen bij de duurzame gedachte en het budget van mijn opdrachtgever. Bijzondere duurzame verlichting en uiteraard echt groen maken het interieur verder compleet!

BREEAM

Het casco ontwerp voor het kantoorpand met distributiecentrum is gemaakt door Quadrant 4. De ontwikkeling en begeleiding wordt uitgevoerd door HVBM. Heerkens Van Bavel is de aannemer van het pand. Het pand voldoet aan het BREEAM Excellent label.

Het meubilair is geleverd door PGA Totaalinrichting. Het maatwerkinterieur is gerealiseerd door Van Hoof interieurbouw. Beplanting is geleverd door Bloei interieurbeplanting.

Projectdata:
Opdrachtgever: Moonen Packaging

Dit ontwerp wordt gerealiseerd i.s.m. PGA Totaalinrichters
Functie: nieuwbouw kantoor
Omvang: ca. 1700 m² BVO
Status: opgeleverd in april 2020
Fotografie door Minneboo fotografie

Scroll naar boven