Moonen Packaging, Weert

Nieuwbouw Moonen Packaging in Weert

Moonen Packaging groeide op de oude locatie letterlijk en figuurlijk uit hun kantoor. Het nieuwe kantoor krijgt een eigen identiteit, geheel passend bij de duurzame ambities van Moonen Packaging. Bovenal krijgen de medewerkers in het nieuwe pand een hele prettige werkplek die goed past bij de manier van werken die zij voor ogen hebben.

Co-creatie

Aan het begin van het ontwerptraject zijn in diverse sessies gesprekken gevoerd met medewerkers. Met name de open werkomgeving van Retail, Industrie en Inkoop heeft hierbij veel aandacht gekregen. Deze omgeving stimuleert het contact tussen de medewerkers, maar zorgt ook voor voldoende rust om een prettige en gezonde werkomgeving te borgen.

Tijdens andere sessies is uitgebreid gesproken over de identiteit van Moonen Packaging en over hoe dit in het interieur terug zou kunnen komen.

Het ontwerp is gebaseerd op de output van deze gesprekken.

Rondgang

Het ontwerp is het beste te ervaren door het interieur te ervaren. Maar niet iedereen is in staat om even langs te gaan, zeker niet in deze Corona tijd. Daarom neemt onderstaande fictieve bezoeker jullie aan de hand door het interieur.

Vandaag heb ik om 10 uur een afspraak bij Moonen Packaging. Ik rij naar het pand dat onlangs is opgeleverd. Als ik mijn auto parkeer, valt met de hoeveelheid laadpalen voor elektrische auto’s op. Hier moet iemand werken met een hart voor de groene wereld!

Welkom

Eenmaal binnen word ik opgewacht door een dame die mij verteld waar ik mezelf digitaal kan aanmelden. Ik ben een kwartiertje te vroeg en mag nog even wachten. De dame vertelt mij waar ik koffie kan vinden. Via een tijdslijn op de wand die de historie en ontwikkeling van het bedrijf vertelt, vind ik de luxe koffiemachine. In het inmiddels bekende ‘stack it ‘ bekertje drink ik mijn koffie, Natuurlijk kan ik een porseleinen kopje pakken, maar dit – meest duurzame – koffiebekertje (zoals wordt vermeld op de presentatie op de wand) wil ik nu wel uitproberen.

In de ruimte zie ik de diversiteit van de producten uitgestald. Ik zie bekers, bordjes, zakjes, pakjes en nog zo veel meer. Interessant, die kan ik ook nog gebruiken in de toekomst. De wand van de vergaderruimte verderop is ingepakt met kartonnen kokers. Mooi hoe hier ook licht uit straalt!

Moonen = meer dan een doos

Wat me opvalt is het vele groen en de grote boom in het midden van de ruimte

De dame achter de receptiebalie weet me te vertellen dat deze boom staat voor het het verhaal achter Moonen Packaging verbeeld: in de wortels ontstaan de ideeën vanuit de wensen van de klant. Via de stam ontstaat de totaaloplossing. De klant kan de vruchten plukken en de wereld een beetje mooier maken.

Ik had geen idee dat ze zo ver gingen bij Moonen Packaging!

Naar boven

Het is 10 uur en ik word opgehaald. We praten nog even kort na over de ruimte die ik zojuist heb gezien en mijn afspraak vertelt mij trots nog een aantal details die ik nog niet gezien heb. Een leuke plek om nog een keer terug te komen met mijn netwerkclub, denk ik bij mezelf.

Langs een wand met grote teksten, de kernwaardes van het bedrijf wordt mij verteld, lopen we via de trap naar boven. Mijn afspraak vertelt me dat de lift eigenlijk alleen wordt gebruikt door mensen die niet zo goed ter been zijn of die grote spullen dragen.

Barista

Ook boven zie ik de teksten weer terugkomen. Het is duidelijk te zien dat men hier trots is op hun bedrijf!

Voordat we de vergaderruimte in gaan, wordt mij gevraagd of ik nog wat te drinken lust. Op het kartonnen barmeubel staat een heuse barista automaat waar we nog een lekker bekertje koffie nemen. Ook hier zie ik weer het vele echte groen waardoor het kantoor een hele fijne uitstraling krijgt.

Bijzondere werkomgeving

Mijn bespreking duurt een uurtje. Daarna lopen we nog even langs de werkplek van mijn afspraak. Hij werkt bij Inkoop en wilt mij nog even een alternatieve sample tonen die we zojuist hebben besproken. Via de gang komen we in een ruimte waarachter bij het raam verschillende mensen aan het werk zijn. Je ziet de mensen bellen en praten, maar toch is het over het algemeen rustig in de ruimte. Verder zijn er kleine spreekkamers en focusplekken. Alles wat een modern kantoor nodig heeft.

Werkcafé

Inmiddels is het al bijna 12 uur. Mijn afspraak vraagt of ik even een broodje mee lunch. Dat lijkt mij een prima idee.

We lopen via de trap naar beneden en komen in een hoge lichte ruimte wat men het werkcafé noemt. Ik begrijp wel waarom: tegen één gevel staan hoge banken en tafels waaraan met prima een paar uur kan werken. De houten frames zorgen voor afscheiding en het echte groen geeft weer een frisse, natuurlijke sfeer. Het grote tapijt geeft een warm, zacht gevoel.

In de keuken nemen we een kop verse soep, wat te drinken, een broodje en fruit. Heerlijk! We nemen plaats aan de treinbankjes waar we ons gesprek kunnen voortzetten terwijl we eten. Aan de lange bartafel is een groep collega’s aangeschoven. Aan hun gesprekken kun je afleiden dat zij erg informeel met elkaar omgaan.

Indruk

Naast dat ik inhoudelijk goed geholpen ben heeft deze afspraak mij een goed gevoel gegeven. Zonder te belerend te zijn ervaar ik dat Moonen Packaging er alles aan doet binnen hun kunnen om net iets bewuster met de wereld om te gaan.

Wat een verademing om op deze prettige plek te mogen werken!

BREEAM

Het casco ontwerp voor het kantoorpand met distributiecentrum is gemaakt door Quadrant 4. De ontwikkeling en begeleiding wordt uitgevoerd door HVBM. Heerkens Van Bavel is de aannemer van het pand. Het pand voldoet aan het BREEAM Excellent label.

Het meubilair is geleverd door PGA Totaalinrichting. Het maatwerkinterieur is gerealiseerd door Van Hoof interieurbouw. Beplanting is geleverd door Bloei interieurbeplanting.

Projectdata:
Opdrachtgever: Moonen Packaging

Dit ontwerp wordt gerealiseerd i.s.m. PGA Totaalinrichters
Functie: nieuwbouw kantoor
Omvang: ca. 1700 m² BVO
Status: opgeleverd in april 2020

Scroll naar top