Place for Bizz de Hurk, Eindhoven

Onderling contact

Dit bedrijvencentrum van Place for Bizz is gebouwd in 2007. Het is modern en heeft een verrassend groene omgeving door de ligging aan het Eindhovens kanaal. Het gedeelte aan de Noord-Brabantlaan is direct ontwikkeld en is inmiddels bijna volledig verhuurd. Het achterste deel aan het kanaal is alleen casco opgeleverd en destijds ontworpen als vier verticale kantoorvilla’s. Mede dankzij de Place for Bizz formule wordt dit deel nu opnieuw ingericht en afgewerkt. Hierbij is het (informeel) contact tussen de huurders en de bezoekers van groot belang. Daarnaast zorgt de uitstraling van het ontvangst en het contact met de hostess van Place for Bizz voor een zeer belangrijke toegevoegde waarde in deze formule.

BuzzPlace

Op de begane grond heb ik een zogenaamde BuzzPlace ontworpen, een ruimte voor ontmoeting van de huurders onderling, maar ook voor mensen van buiten. Hier wordt de Place for Bizz formule maximaal zichtbaar.

De ‘nieuwe’ ondernemer eist meer van een werkplek dan alleen een bureau met computer. Een goede en prettige werkomgeving heeft een toegevoegde waarde voor de gebruikers en zal leiden tot meer inspiratie en synergie. De begane grond zal een plek worden waar men elkaar professioneel kan ontmoeten in een meer formele of informele setting. Naast het ontvangst komt er een vergadercentrum met daaraan gekoppeld flexplekken. Verder zal er de BuzzPlace worden gerealiseerd waar geluncht kan worden, overlegd of gewerkt. Deze plek leidt tot meer dynamiek, interactie en interessante ontmoetingen. Een ruimte gericht op flexibiliteit en toegevoegde waarde creëren voor en door de mensen die er werken. Hier kan men eten en borrelen, maar ook informeel overleg houden. Met het oog op hospitality zal het contact tussen de semi-open BuzzPlace en de receptie en entree optimaal moeten zijn. De ligging zal ook contact stimuleren tussen de mensen die in de BuzzPlace werken en de overige (binnenkomende) gebruikers van het gebouw en hun bezoekers.

Professionele en functionele kantoorruimtes

De verdiepingen hebben door een horizontale lay-out een open verbinding krijgen met de bestaande ‘voorbouw’. De look en feel van deze verdiepingen is gelijk. Op drie plekken kan de gang iets verbreed worden. De kantoorruimtes worden optimaal verdeeld over de verdieping.

Missie

Deze verbouwing heeft geleid tot het versterken van de missie van Place for Bizz ‘Iedere dag iedereen een aangename en professionele werkplek bieden’, een missie die ook stevig verankerd ligt in het werk van Wonderful Day design.

Lees hier meer over de visie van Place for Bizz.

Projectdata:
Opdrachtgever: Place fo Bizz/BRE
Omvang: ca. 2500 m²

Oplevering: najaar 2019
Fotografie door Minneboo Fotografie

Scroll naar boven