Zorgeloos leven in Residentie Moller

Met de ontwikkeling van Service Residentie Moller wordt ingespeeld op de toenemende vraag naar nieuwe en passende woonvormen. Er wordt een kleinschalige, exclusieve, comfortabele en veilige woonomgeving voor gelijkgestemden.

Service Residentie Moller wordt gevestigd in het voormalige Dr. Mollercollege. Een schitterende locatie in hartje Waalwijk. Dit oude monumentale schoolgebouw wordt omgetoverd tot een prachtige Residentie waar u zorgeloos kunt wonen in een luxe sfeer. Precies zoals u al gewend bent. Het gebouw is gesitueerd rondom een prachtige tuin die u volop vrijheid geeft om te genieten van het buitenleven. Aan alles is gedacht. Er is 12 uur per dag een hostess aanwezig, service op topniveau, gezellige lounge ruimte en er zijn zelfs hotelkamers waar uw (klein)kinderen of vrienden kunnen blijven overnachten. Ook zijn er fitness- en wellness faciliteiten aanwezig. Er worden 47 ruime appartementen gerealiseerd, ieder met een eigen terras of balkon, gelegen aan de prachtige binnentuin. Buiten blijven de oude details behouden, die het gebouw zo zijn charme blijven geven.

Service Residentie Moller staat voor Zorgeloos leven, wonen in Klasse!

[bron: residentiemoller.nl ]

Oud & nieuw

Residentie Moller in Waalwijk is een prachtig, karakteristiek schoolgebouw uit de jaren 50 vorige eeuw dat is getransformeerd tot 47 appartementen met aanvullende (zorg)voorzieningen. Afgelopen maart is het pand opgeleverd.

In mijn ontwerp heb ik oud & nieuw zorgvuldig samengebracht. De entree is statig en heeft zijn schoolkarakter behouden door een mooie tegelvloer. Houten afwerking en sfeervolle verlichting zorgen voor een welkome binnenkomst. Met zorg is een (doorgaans lelijk) bellentableau en postkasten geïntegreerd in de uitstraling.
Grenzend aan de entreehal vinden we een multifunctionele verblijfsruimte voor de bewoners. Het doel was om hier een verlengde van de eigen woonkamer te realiseren en dat is gelukt!

Ontmoeting

Een deel is ingericht als restaurant met voldoende ruimte om samen te eten, eventueel buiten op het een mooie terras. Een ander deel is ingericht als zithoek met uitzicht op de jeu de boule baan in de tuin. In de midden zone bevindt zich een mooie bar en leeshoek met een haard en bibliotheek. Als laatste een apart af te sluiten ruimte waar activiteiten kunnen worden georganiseerd of feestjes kunnen worden gehouden.

Samenwerking

Het project was zeer bijzonder door de prettige samenwerking van alle partijen. Naast het maken van het ontwerp heb ik de uitvoering intensief begeleid met in de laatste maanden voor de oplevering minimaal wekelijkse ‘rondjes bouw’. Hierdoor is het eindresultaat zeer bijzonder geworden, in één woord: prachtig! De bewoners zijn erg tevreden en enthousiast over hun nieuw plek.

 

Projectdata:
Opdrachtgever: Stichting Atmos
Functie: transformatie van een voormalige
school tot 47 high-end seniorenappartementen
Opgeleverd in maart 2021

Architectuur door De Loods Architecten
Uitvoering door BAN Bouw
Zorgcomponent door Mijzo
Signing door Bonkend
Fotografie door BAN Bouw en Minneboo fotografie

Scroll naar top