What’s in my name: Wonderful Day Design

Al op een starterscursus van de KVK in 2011 noteerde ik de naam Wonderful Day. Toen ik mijn architectenbureau dus op 1 juli 2013 daadwerkelijk inschreef, was de naam duidelijk: Wonderful Day Design.

Wonderful Day: een fijne dag bezorgen aan de mensen die de omgeving gebruiken.

Het is voor mij vanzelfsprekend dat de gebruiker centraal staat in mijn ontwerpen, ik ontwerp voor deze gebruiker, zonder hun input kan ik eigenlijk niet ontwerpen.

Al mijn ontwerpen zijn erop gericht om deze gebruiker een plezierige werkomgeving te geven. Door de gebruiker centraal te stellen, is elk ontwerp dat ik maak uniek: een echt maatpak voor deze specifieke gebruiker.

En daarom vandaag een ode aan de belangrijkste betrokkenen bij mijn werk: de gebruikers van de door mij ontworpen ruimtes!

De balans tussen hoofd (techniek) en hart (sfeer en gevoel).

Bij nieuwe projecten leg ik altijd uit dat er een ‘harde’ en een ‘zachte’ kant aan het ontwerpen zit. De harde kant past meer bij opdrachtgevers, de zachtere kant past meer bij de (eind)gebruikers. Deze zachte kant van de gebruikers is wel eens in conflict met de harde kant van de opdrachtgever. Bij de benadering van deze zachte kant spreken we meer over gevoel, over sfeer, over je thuis voelen. Bij de harde kant praten we meer over de techniek, het budget en de planning.

Kijk! Hier ligt dus het stukje werk wat ik het allerliefste doe: de technische eisen van de opdrachtgever vertalen en hierbij de gebruiker mee nemen in het proces naar een nieuwe omgeving!

Ik versterk de identiteit, het gevoel en de beleving van de gebruikers in mijn ontwerpen. Zonder de invloed van deze gebruikers zouden mijn ontwerpen niet tot stand kunnen komen. Nu kan ik hun specifieke wensen terugbrengen in materiaal, kleur en vorm en er zo voor zorgen dat de gebruikers op deze plekken een Wonderful Day hebben als ze de ruimtes gebruiken.

Nu ik het opschrijf voor mezelf – aan jullie – ervaar ik weer het besef hoe passend de naam na 10 jaar nog steeds is! 

Have a Wonderful day ! 

1 gedachte over “What’s in my name: Wonderful Day Design”

  1. Leonie Muijtjens

    Hoi Judith. Heel mooi om te zien allemaal. Op naar de komende 10 jaren met veel inspiratie en creativiteit.
    En nu op naar een welverdiende vakantie. Groetjes, Pierre en Leonie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven